öööööööllll

Jag e så sjukt sugen på en kall corona med lime i. Asså sjuuuukt sugen! Hur kan man vara det en regning och mörk söndagseftermiddag?


Vet ni vad jag hörde av en bartender i England btw? Att anledningen till varför man hade lime i coronan från allra första början var för att hålla flugorna borta. Vad tror ni? Är det bara myt eller är det sanning? Man kanske ska ta o googla det!

 

 


 

 

"Liksom många andra latiamerikanska öl serveras Corona med fördel väl kylt och med en klyfta citrusfrukt nedstucken i flaskans hals. Vanligast är lime men även citron är populärt. Seden att sätta en klyfta citrusfrukt i flaskhalsen ska ha sitt ursprung i att man ville hindra flugor och andra insekter, som undviker sura dofter, att flyga ner i ölet. Seden har dock spritt sig och ölet serveras numera på detta sätt för att en skvätt citrusjuice anses förhöja smaken på ölet."

 

Så nu har jag googlat det och visst stämde det. Fick även svar på en annan fråga jag undrat mycket över.

När vi bodde i Spanien så hette coronan coronita och vi fattade aldrig varför. Nedanför har ni svaret. Skönt då hade man rätt ut det osså=P Ingen som trott på oss när vi sagt att den hette coronita. Alla sa att det måste varit en kopia men flaskan ser ut exakt likadant som coronan så kunde ju inte va kopia. De får ju inte kopiera rätt av.

"Corona är ett ljust lageröl som produceras av mexicos största exportbryggeri, Grupo Modelo. Corona produceras i glasflaskor av olika storlekar, varav den vanligaste modellen i Mexico är 32.5 cl. Det finns även en liten modell på 25 cl som kallas för Coronita samt en större modell på 94 cl som kallas för Familiar. I en del länder säljs Corona även på burk eller ölfat."

 

 




Kommentarer
Postat av: Anonym

allting som slutar på -ita / -ito i spanska betyder liten.. till exempel heter ju katt gato.. en kattunge heter gatito =)

2009-11-22 @ 20:51:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0